Infonaplo

2009/09/26

Fürdőruha nélkül Európában (és itthon)

Ma már nem számít igazán különlegességnek, ha valaki nudista strandon szeretné vakációját eltölteni. A vállalkozó szelleműeknek következzen egy összeállítása a legjobbak között nyilvántartott nudista strandokról. Kalandra fel és ruhával le!


Horvátország
Bizonyára kevesen tudják, hogy az első nudista stand Raab szigetén volt, 1936-ban. Ekkor érkezett ugyanis oda VIII. Edward és kedvese, Wallis Simpson vakációzni. A szálloda speciális ajánlata volt a különleges vendégek számára, helyi lakosok beleegyezésével, hogy a tengerben meztelenül fürödhettek. Annyira tetszett ez a lehetőség számukra, hogy másoknak is ajánlották ezt a helyet. Ezek után lett ez a sziget az első hivatalos nudista strand. Azóta a Dalmát tengerpart nagyon sok pontján ledobhatjuk fürdőruhánkat.

Franciaország, Saint Tropez, Cap d'Agde 
A nudizmus fővárosának nevezik ezt a helyet. Párizstól 4 órányi vonatozással érhető el. Közel van Montpellier,  és Nimes is. Nagyon népszerű, azért ha lehet, ne hétvégén érkezzünk, főleg ha nincs előre foglalt szállásunk. Akkor ugyanis kellemetlen meglepetésben lehet részünk. A Riviérán elfogadott a topless fürdőzés. Ezen a helyen nemcsak strandolni lehet meztelenül, hanem vásárolni, vacsorázni is. Öt kilométeres partszakasz áll a nudizmus kedvelőinek, saját orvosi rendelővel, bankokkal, üzletekkel. Nyári szezonban közel negyvenezer vendég üdül itt. A strandon kötelező a nudizmus.
A nudista faluba külön engedéllyel lehet belépni, ami 9 euroba kerül. Természetesen vannak szabályok, amiket be kell tartani. Például nem lehet fényképezni, csak szigorúan család tagokat, a vacsorához fel kell öltözni és tilos a pornográfia bármilyen formája. Vannak bárok, ahova csak párokat engednek be.

Spanyolország, Ibiza, Playa d'en Bossa
Spanyolországban elvileg minden strandon megengedett a nudizmus, gyakorlatilag azonban azokon a strandokon elfogadott, amelyek elzártabb helyen találhatóak.
Costa del Sole, Costa Natura Nudist Resort
Az egész falu a nudisták számára áll rendelkezésre, fürdő-medencével. sportolási lehetőségekkel, könyvtárral.

Olaszország
A strandokon általában tilos a nudizmus. Van azonban néhány kivétel, ahol ez mégis megengedett - a helyi naturista szervezeteknek köszönhetően. A nudista strandok jegyzékét általában az útikönyvek tartalmazzák, de az interneten is megtalálhatjuk ( www.geocities.com/birichino_nat/eng_places.html). A bejutáshoz egy speciális kártya szükséges, mellyel igazolni lehet, hogy tulajdonosa elfogad bizonyos szabályokat (INF- International Naturist Federation). Egyedülálló férfiakat nem engednek be.

Naturista parkok, strandok Ausztriában
Ausztriában teljesen elfogadott dolog a nudizmus. Nemcsak párok, hanem családok számára is, kiskortól kezdve. Sok kemping kínál lehetőséget a naturista természetkedvelők számára, nemcsak a tavak, folyók partján, hanem a hegyek között is. Ezek között az egyik legjobb a Camping Pesenthein. 5 hektárnyi gyönyörűen parkosított területen helyezkedik el a kemping, ahol nudista vendégeket is szívesen látnak. A Millstatter tó 24 fokos, tiszta vizével kedvelt kiránduló-hely, ahol nemcsak fürödni lehet, hanem a vizisportok szerelmesei is jól érezhetik magukat.

Magyarország
Aki minden porcikáját napoztatni, fürdetni szeretné, annak nem kell feltétlenül külföldre utaznia. Hazánkban is van néhány hely, amit nyugodtan felkereshetünk, ha otthon hagytuk a fürdőruhánkat. Ezek többsége bányatavak mellett üzemel:
Balatonberény, Naturista strand és kemping
Szeged, Sziksósfürdő
Nyéki tó
Látóképi naturista strand
Délegyháza, Naturista Oázis Kemping
Bajai nudista strand.

És mi a helyzet a tengerentúlon? Arról itt olvashat: http://foldnaplo.blogspot.com/2009/10/meztelenul-tengerentulon.html

1 megjegyzés:

  1. Hollandiában gyakorlatilag bárhol lehet fürödni aká ruha nélkül is.Vannak ugyan apró táblák utalva a nudizás lehetőségére de gyakorlatilag senkit nem érdekel,hogy van fürdőruha vagy nincs

    VálaszTörlés