Infonaplo

2009/10/01

4 millió forint egyetlen éjszakáért (képgalériával)

A napokban ünnepelte egy éves születésnapját az Atlantis Hotel Dubajban, ami  négy év alatt, 1,5 milliárd dolláros költséggel épült. Az Atlantisz mottója: “együtt a vízzel”, ami pontosan tükrözi a valóságot, hiszen ez egy olyan  luxus szálloda, amiben hatalmas akváriumokat és a Közel-Kelet legnagyobb vízi élményparkját találhatjuk.
A mesterséges Pálma sziget ikonja lett a hotel, amelyben 1373 szoba, 166 lakosztály, 17 étterem és bár, 65 ezer tengeri élőlényt felvonultató akvárium, delfin show és élménypark várja a vendégeket.

A szálloda hihetetlen  aprólékossággal kidolgozott díszítései az ezeregy éjszaka meséinek világába viszi a látogatókat. Valóban mesés lehet azok számára, akik megtehetik, hogy kifizetik egy éjszaka árát, ami 13 ezer font (közel 4 millió forint!). A szobák a Perzsa öbölre, illetve a Pálma szigetre néznek. Egy lakosztály 300 négyzetméter alapterületű, külön személyzettel, komornyikkal, séffel, konyhai mosogatóval. A vendégek kényelméről 3500 fős személyzet gondoskodik.


A szálloda előtere is különleges, harminc méteres belmagasságával, háromezer kézzel készített üvegberakással. A folyosók tíz méter magas üvegfalán keresztül az akváriumokban élő 250 fajta halat csodálhatja meg a sétáló, köztük cápákat, angolnákat, rájákat. Az akváriumban víz alatti folyosókon lehet végigsétálni és a naponta többször megrendezett delfinshow nemcsak bemutató, mert a vállalkozó kedvűek együtt úszhatnak ezekkel a barátságos állatokkal. 

Az élménypark egy 700 méteres tengerpartszakaszon található és naponta 18 millió liternyi friss vizet használnak a működtetéséhez. A legkülönlegesebb  attrakcióik közé tartozik a 30 méter hosszú, szinte függőleges csúszda, ami egy cápákkal teli csatornába érkezik és a több, mint  2 kilométeres, vízesésekkel, hullámokkal tarkított, trópusi  őserdő között kanyarogó folyó. 

Az Atlantis olyan hely, ahol csak az igazán gazdagok érezhetik jól magukat, hiszen ezt a luxust csak kevesen engedhetik meg maguknak. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése