Infonaplo

2009/10/04

Meztelenül a tengerentúlon

A nudizmus kedvelői bizonyára tisztában vannak azzal a ténnyel, hogy Európa sokkal elfogadóbb a meztelenkedés kérdéseiben. A kimondottan ilyen strandokat keresők inkább ne induljanak tengeren túlra, mert csalódni fognak. Az országok többségében törvény bünteti a nyilvános helyen való pucérkodást. A strandokon sem szívesen látottak a naturista fürdőzők.

A strandok többségén nem lehet fürdőruha nélkül napozni. Bár nincs törvényben szabályozva, mégsem lehet bárhol lekapni a fürdőruhát. Jobb utánanézni a helyi törvényeknek, szabályoknak, illetve a strandokon megnézni, mi elfogadott. Vannak íratlan szabályok, amiket be kell tartani. Mindig legyen a kezünk ügyében valami, amit fel tudunk kapni, még akkor is, ha nudista környezetben vagyunk, nehogy a hozzánk közelítőket zavarba hozzuk.

A nudista strandokat Amerikában inkább az idősebb korosztály kedveli.

Észak-Amerika
Sunny Isles, Miami
Novembertől áprilisig szinte biztos, hogy napos idő vár a strandolókra. Ebben az időszakban nem támad a hurrikán, elkerülhetjük az esőket. Közel egy kilométeres homokos partszakaszon saját életmentő szolgálat működik, napernyőket és napágyakat lehet bérelni.



Haulover Beach, Florida
A strand északi részén megengedett a nudista strandolás, de akár rajtunk is maradhat a dressz. Táblával figyelmeztetik az idelátogatókat, nehogy váratlanul érje őket a meztelen test látványa. A világ minden részéről és minden korosztályából érkeznek ide napozni, fürdőzni vágyók.

A nyilvános helyen való pucérkodás illegális Kanadában, de  meztelenül napozni, fürdeni elfogadott dolog. Nemcsak a tengerparton, de a hegyekben, folyópartokon és tavaknál is.

Patricia Beach, Winnipeg-tó
Ahol a természet még szinte érintetlen. nincsenek kiépített strandok és az ahhoz tartozó kiszolgáló egységek. Ehelyett természetes környezet, homokos part fogadja az ideérkezőket. Bokrokkal körülvett területen lehet fürdőruha nélkül is élvezni a napsütést, a fürdőzést. Közel ötven éve elfogadott nudista fürdőhely ez, és egyre népszerűbb.

Dél-Amerika
Míg Közép- Amerikában és a  Karib-szigeteken elfogadott a nudista strandolás, Dél-Amerikában nem annyira. Bár Brazíliában a törvény megengedi a nudista strandolást, a külön erre a célra fenntartott helyeken, ez nem annyira elfogadott dolog. A topless fürdőzés is csak a kijelölt strandokon lehetséges. Rio de Janeiro-ban, a karneválok fővárosában 1993-ban kaptak zöld utat a naturisták. Ekkor nyitotta meg kapuit az első nudista strand.

Uruguayban egyetlen nudista strand található, a Playa Chihuahua-n. Táblával kijelölt helyen lehet fürdőruha nélkül élvezni a strandolást és a napozást. Az év bizonyos időszakában ezt a helyet ellepik a medúzák.

Ausztrália
Ausztráliában több ezer kilométeres partszakasz áll a fürdőzők rendelkezésére. Bár a nudista strandolás elfogadott, törvényesen nem megengedett. Figyelemmel kell lenni a környezetre. Ne keressünk emiatt elhagyatott partszakaszt és ne egyedül induljunk útnak, mert az óceán sok helyen veszélyes lehet. A dűnék mögött, bokrokkal elzárt területeken elfogadott dolog a fürdőruha mellőzése. Queensland állam strandjain hivatalosan nem elfogadott a nudizmus. A főváros környékén és Új-Dél-Wales állam területén már vannak hivatalosan jegyezett nudista strandok. (Canberra, Kambah Pool, ami egy folyóparti strand) Sydney környékén is csak nem hivatalos nudista fürdőzési helyek vannak. A nemzeti parkok területein nem engedélyezett a meztelenkedés, de a tömegtől messzebb vonulva gyakran találhatnak sors- társakat, akik szintén a naturista módot helyezik előtérbe. Ezeken a helyeken azonban csak napozni lehet pucéran, fürdeni nem. Erre figyelni kell, különben problémák lehetnek a rendőrséggel.

A hazai és az európai helyzetről itt olvashat: http://foldnaplo.blogspot.com/2009/09/furdoruha-nelkul-europaban-es-itthon.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése