Infonaplo

2009/09/21

A Föld legpazarabb úszómedencéi

Összeállításunkban olyan medencéket mutatunk be, amelyek tervezésénél nem a tömegsport kiszolgálása volt a fő szempont. Az üzemeltető szállodákat  a vendégek elcsábítása ösztönözte, hogy  minél látványosabb, különlegesebb élményt kínáljanak. A tervezők ezt ki is használják, hiszen  a pénz nem számít. A képeket elnézve a befektetések valószínűleg  meg fognak térülni, ha nem is a mi támogatásunkkal.




Taipa, Crown Towers Hotel
Taipa egy kis sziget a Macau  félszigettől két kilométerre. Itt található ez a hotel, ami egy ausztrál szállodalánchoz tartozik. Természetes, hogy a hat csillagos szolgáltatás tartalmazza a divatos spa lehetőségét is. A látvány azonban már nem természetes. A kényeztető ellátást nyújtó részleg a 38. emeleten található, kétszintes fürdővel, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tengerre.

Dubai, Burj Al Arab
Dubai különlegessége a 321 méter magas szálloda, ami a világ második legmagasabb hotele. Egy mesterséges szigetre épült, amit a szárazfölddel egy függőhíd köt össze. A szálloda helikopterrel közelíthető meg. Ma már Dubai jelképének tekinthető az 1994-ben készült épület. Alapja 230 darab, negyven méteres oszlop. A spa központ a 18. emeleten található. A fürdő különleges, mozaikos díszítése az arab világot, gazdagságot idézi.

Las Vegas, Golden Nugget
A városban a világ sok különlegessége megtalálható kicsinyített változatban. Ezért nem meglepő, ha a fürdők világából is akad egy kis érdekesség. Nem a látványa miatt ajánljuk, hanem furcsasága miatt. A medence része egy tengervizes akvárium, a tenger élővilágával betelepítve. A csúszda ezen keresztül kanyarog, végigvezetve utasát a cápák és más tengeri halak között a fürdőmedencébe.

Grindavik, Blue Lagoon Geothermal Resort
Nem medence, de gyönyörű és különleges élményt nyújt. A látvány lenyűgöző. Geotermikus vize 2000 méter mélyről ered, ahol a hőmérséklete 240 Celsius fok. Míg a felszínt eléri, áthatol a hűvösebb kőzeteken.  A víz gyógyhatása ennek köszönhető. 

Bali, Begawan Giri Hotel
Több toplistán is a világ legjobb spa hotelei között szerepel már évek óta. A szálló hegyek között, erdők sűrűjében található. Az ottaniak a bölcs ember hegyének nevezik a környéket. Aki egyszer erre járt, megérti ennek okát. A hotel több kisebb házból áll, mindegyik mást stílust képvisel, de mind Indonéziára jellemző. A villaszerű házak kicsi medencéjében csak az ott lakó fürödhet. A nyugalomnak azonban igencsak borsos ára van.

Chile, San Alfonso del Mar
A világ legnagyobb nyitott medencéje. Minden vízi sportolásra alkalmas, szörfözésre, vitorlázásra is. Egy külön kis óceán van a hotel-sor előtt. Hófehér homokos part, kristálytiszta tengervíz csábítja ide a víz szerelmeseit. Területére hatezer darab 8 méteres medence férne el. A szálloda-soroknak külön strand-részük van, saját kikötővel és természetesen a szobák mind  a tengerre néznek. 

Zighy Bay, Six Sences Hideaway
Első ránézésre kicsinek tűnhet a medence, de egy-két személynek éppen ideális. Ugyanis, mindegyik villaszerű lakrészhez külön medence tartozik. A kilátás sem mindennapi, egyik oldalán hegyek, a másikon a tenger látható, másfél kilométeres homokos parttal. 

Santorini, Perivolas Luxury Hotel
A hegyoldalban található szálloda apartmanjai a tengerre néznek. Az Égei- tenger fantasztikus színe felejthetetlen látványt nyújt. A barlangokból kialakított lak-részek minden luxus igénynek megfelelnek.

Bahamas, Atlantis Resort
A Bahamák 700 szigetből álló csoportja végighúzódik Floridától, Haitin, Kubán keresztül a Dominikai Köztársaságig. A tenger csodálatos, jellegzetes, kék színét mindenki ismeri.  Szálloda-csoporthoz lagúnák, medencék, vízesések, földalatti akváriumok, barlangok, élményparkok tartoznak 40 ezer négyzetméternyi területen. Itt található a világ legnagyobb fürdőmedencéje, óriáscsúszdákkal felszerelve. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése